Artykuły

Blogerzy – samozwańczy krytycy.
Gastronomia, artykuły spożywcze

Blogerzy – samozwańczy krytycy.

Nie od dziś wiadomo, że kontrola żywności nie zawsze wiąże się z wizytacją odpowiednio wykształconego specjalisty. Coraz częściej różnego rodzaju dania i miejsca oceniane są przez domorosłych krytyków, którzy następnie swoje opinie zamieszczają na blogach. Blogerzy stanowią dość liczną grupę osób, k

Gwiazdka Michelin – kulinarny prestiż.
Gastronomia, artykuły spożywcze

Gwiazdka Michelin – kulinarny prestiż.

Już w 1900 roku André Michelin opublikował pierwszy z serii przewodników, dedykowany kierowcom poruszającym się po Francji. Współcześnie tego typu informatory wydawane z podziałem na dwie kategorie. Pojawienie się lokalu w „Czerwonym Przewodniku”, traktującym o hotelarstwie i gastronomii, uznawane